Witaj w wyszukiwarce ofert z Twojej okolicy. Wybierz KWADRAT widoczny u góry mapy, zaznacz lokalizację i zaakceptuj wybór poprzez OK. Poręczna ŁAPKA pozwala na przesuwanie obszaru, a suwak z lewej strony przybliża lub oddala mapę. Powrót do tradycyjnej wyszukiwarki możliwy jest poprzez UKRYJ OBSZAR NA MAPIE.

Kuchenki do zabudowy i wolnostojące - nowe i używane - ogłoszenia znajdzto.pl (0)

Witaj w wyszukiwarce ofert z Twojej okolicy. Wybierz KWADRAT widoczny u góry mapy, zaznacz lokalizację i zaakceptuj wybór poprzez OK. Poręczna ŁAPKA pozwala na przesuwanie obszaru, a suwak z lewej strony przybliża lub oddala mapę. Powrót do tradycyjnej wyszukiwarki możliwy jest poprzez UKRYJ OBSZAR NA MAPIE.

Nie znaleźliśmy ogłoszeń spełniających Twoje kryteria. Możesz jednak:

Miejscowości Województwa
Zobacz ogłoszenia z działu KUCHENKI z województw: Zobacz ogłoszenia z działu KUCHENKI z miast:

Wybór kuchenki do gotowania

Obecnie producenci oferują bardzo bogaty wybór urządzeń do gotowania. Oprócz tradycyjnych kuchenek gazowych, mamy do wyboru także płyty indukcyjne lub elektryczne.

Wśród urządzeń do gotowania można znaleźć także opiekacze, mini piekarniki, tostery, sandwicze, kombiwary, parowary, a nawet garnki elektryczne. Drobne urządzenia do przygotowywania posiłków są pomocne w codziennym życiu i w podróży, jednak do podstawowych i niezbędnych sprzętów domowych ciągle należy kuchenka. Obecnie do wyboru mamy kuchenki gazowe, płyty indukcyjne lub elektryczne. Gotowanie na gazie jest nadal bardzo popularne ze względu na niskie koszty gazu. Kuchenki gazowe są niezbędnym wyposażeniem restauracji. Uważa się, że gotowanie na ogniu nadaje potrawom bardziej wyrazistego smaku, a dania są bardziej aromatyczne. Wadą gotowania na gazie może być jednak zapach gazu, który wydziela się podczas gotowania. Garnki mogą ulegać przypaleniu i zabarwiać się na ciemny kolor, unoszący się gaz  powoduje osadzanie się na przedmiotach tłustej powłoki, a samo czyszczenie kuchenki gazowej może być uciążliwe. Dużą zaletą nowoczesnych kuchenek gazowych jest zabezpieczenie odcinające dopływ gazu w przypadku zdmuchnięcia płomienia przez podmuch wiatru. Ostatnio nie brakuje także zwolenników płyt indukcyjnych. Podyktowane jest to względami estetycznymi, łatwością utrzymania płyty w czystości, a także szybkością nagrzewania się płyt. Płyty indukcyjne  wykorzystują energię w 95%, natomiast płyty elektryczne już tylko w 60%. Wadą płyt indukcyjnych może być konieczność zakupu specjalnych garnków ferromagnetycznych, które mają płaskie dno i powinny mieć średnicę nie mniejszą niż pole indukcyjne. Plusem gotowania indukcyjnego jest to, iż nagrzewaniu ulega tylko powierzchnia, na której stoi garnek. Oczywiście w przypadku wyłączenia prądu gotowanie jest niemożliwe. Najdroższym rozwiązaniem jest natomiast wybór kuchenki elektrycznej. Wyższe są koszty prądu i większe zużycie energii podczas gotowania. Zniechęcający może być także długi czas oczekiwania na nagrzanie się płyt. W ofercie są także elektryczne płyty ceramiczne, które wprawdzie nagrzewają się dużo szybciej i są bardziej energooszczędne, ale ich koszt jest o wiele wyższy od podstawowych modeli kuchenek elektrycznych.

Proszę czekać - ładowanie treści...